Top Avond voor de Dots

 

Op woensdagavond 6 november vond in De Hip een benefietavond plaats voor Dutchess of the Sea (DOTS). Doel van de avond: geld inzamelen om de monstertocht van vier dames uit Deventer mogelijk te maken. Astrid Janse, Remke van Kleij, Bela Evers en Désirée Kranenburg nemen in december 2020 deel aan de Tallisker Whisky Atlantic Challenge, een roeitocht van bijna vijfduizend kilometer over de Atlantische Oceaan. Dat doen ze voor de goede doelen Stichting ALS en de Plastic Soup Foundation.

De toegang van de avond was gratis, maar voor de verschillende activiteiten werd een kleine bijdrage gevraagd. Het was al snel warm en druk in De Hip, en alle ruimtes werden benut. Achterin verkochten de DOTS loten en bloembollen. Nog verder achterin werd aan Theatersport gedaan. In de kelder vond een zangworkshop plaats, op zolder stonden zwaarbeladen kledingrekken klaar, en in de barruimte was live muziek en draaide een film over de race. Menig bezoeker keek met gefronste wenkbrauwen naar de indrukwekkende beelden van deelnemers aan eerdere edities. Er staat de vier vrouwen heel wat te wachten …

Het was een topavond, met de DOTS als stralend middelpunt. Na de activiteiten zongen de deelnemers aan de zangworkshop een speciaal DOTS-lied. Een ander hoogtepunt was de loterij, waarvoor heel wat ondernemers een prijs ter beschikking gesteld hadden. Met zo’n tweehonderd bezoekers en een geschatte opbrengst tussen de twee- en drieduizend euro was het een geslaagd evenement. Van het benodigde bedrag van 100.000 euro is nu zo’n beetje een derde deel bij elkaar gebracht. Dat is nog lang niet genoeg, dus: sponsors gevraagd, én allemaal naar de tweede benefietavond die in het voorjaar georganiseerd gaat worden!